CITOLES 20 MG 28 FILM TABLET

CITOLES 20 MG 28 FILM TABLET

ATC KODU N06AB10
KAMU NO A09242

CITOLES 20 mg Tablet Nedir ve Ne için Kullanılır?

  • CİTOLES 20 mg tabletler, her biri 20 miligram essitalopram içeren yuvarlak beyaz renkli ve kırık çizgili tabletlerdir.
  • CİTOLES 14, 28, 56 ve 84 tabletlik kutularda satılır.
  • CİTOLES, essitalopram içerir. Bu ilaç, depresyon (ciddi ruh hali bozukluğu) ve açık alan korkusu veya açık alan korkusuz panik ataklar, sosyal kaygı bozukluğu ve yaygın anksiyete bozukluğu gibi anksiyete bozukluklarında kullanılır.
  • Essitalopram, beyindeki serotonin seviyelerini artıran bir grup ilaç olan selektif serotonin geri alım inhibitörleri (SSRİ’ler) grubuna aittir. Serotonin sistemindeki dengesizliğin depresyon ve benzeri hastalıkların oluşumunda rol oynadığı düşünülmektedir.

Daha iyi hissetmeniz birkaç hafta sürebilir. Durumunuzda iyileşme görmeniz biraz zaman alabilir, ancak CİTOLES kullanmaya devam edin.

Eğer kendinizi daha iyi hissetmiyorsanız veya daha kötü hissederseniz, bunu bir doktora söylemelisiniz.

CITOLES 20 mg Tablet Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kimler Kullanmamalı?

Kimlerde Dikkatli Kullanılmalı?

Araç ve Makine Kullanırken Dikkat

Diğer İlaçlarla Birlikte Kullanım

Hamilelik Döneminde Kullanılır mı?

İlacı kullanmadan önce doktorunuzla konuşun.

Hamileyseniz veya hamile kalmayı planlıyorsanız, doktorunuza söyleyin. Doktorunuzla CİTOLES’in sizin için risklerini ve faydalarını konuşmanız önemlidir.

CİTOLES’i hamileliğinizin son 3 ayında kullandıysanız, bebeğinizde şu sorunlar olabilir: Nefes almada zorluk, mavi cilt, nöbetler, vücut ısısında değişiklikler, beslenme güçlüğü, kusma, düşük kan şekeri, kaslarda sertlik veya gevşeklik, aşırı refleksler, titreme, huzursuzluk, sinirlilik, uyuşukluk, sürekli ağlama, uyku hali ve uyku bozuklukları. Bu sorunlardan biri varsa hemen doktorunuza başvurunuz.

Emzirme döneminde kullanır mı?

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

CİTOLES anne sütüne geçebilir. Emziriyorsanız CİTOLES kullanmanız önerilmez, ancak doktorunuzla konuşarak riskleri ve faydaları değerlendirebilirsiniz.

Saklama:

Saklanması

Ruhsat Sahibi

Üretici

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir